Gasketelwet vanaf 1 april 2023

Per 1 april 2023 treedt de gasketelwet in werking.

Vanaf dat moment mogen alleen nog gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels, geisers, gashaarden of kachels. Zowel bedrijf als monteur moeten over een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) beschikken.

Jansen Kootwijkerbroek is een gecertificeerd bedrijf.

Wat is de gasketelwet?

De gasketelwet is het resultaat van nieuwe inzichten over de gevaren van koolmonoxide. Om de branche te professionaliseren en om de veiligheid nog meer te waarborgen, heeft de Rijksoverheid besloten om een ​​certificeringsregeling in het leven te roepen voor installatiebedrijven en hun monteurs.

 Wat verandert er voor Jansen Kootwijkerbroek?

Deze wet heeft tot het gevolg dat wij extra handelingen moeten uitvoeren. Dit kost meer tijd en brengt hogere kosten met zich mee. Ook het certificeren van ons bedrijf en onze monteurs is een kostbare zaak.

Wat verandert er voor de klant?

Helaas zullen wij deze aanvullende kosten in onze tarieven moeten verwerken. Dit geldt voor het plaatsen, onderhoud en reparaties. Deze kosten zijn bij ons op te vragen. 

Maar Jansen Kootwijkerbroek was toch al gecertificeerd?

Voorheen waren wij gecertificeerd namens InstallQ en werden wij jaarlijks getoetst. Echter gaat de nieuwe certificering volgens de BRL K25000. Hier zitten nog meer eisen en toetsingen aan vast.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!
Wij danken u voor uw begrip.
Met vriendelijke groeten,
Jansen Kootwijkerbroek