Duurzame energie

U kunt bij ons terecht voor biomassa CV ketels (pellets/snippers), warmtepompen en zonnepanelen.

De biomassa CV ketel is een duurzame en CO2 neutrale oplossing voor uw verwarming. Als brandstof kunt u denken aan houtpellets, houtsnippers, houtspaanders, gehakseld stro en (handmatig) houtblokken. De investeringskosten zijn relatief laag.

Een andere vorm van verwarming opwekken via duurzame energie is het gebruik van warmtepompen. Bepaalde warmtepompen halen energie uit de bodem. Met name voor een nieuw te bouwen woning is het gebruik van een warmtepomp een verstandige keuze omdat u hiermee kunt besparen op energiekosten. Een bestaande woning dient eerst voorzien te zijn van goede isolatie, dubbelglas etc.

Zonnepanelen (PV-panelen) zetten het zonlicht om in elektriciteit. Het is een milieuvriendelijke en makkelijke manier om elektriciteit op te wekken. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig worden geleverd aan het elektriciteitsnet waarvoor u een vergoeding ontvangt. Wij kunnen samen met u bepalen aan de hand van uw situatie wat de terugverdientijd gaat worden van de investering.