Het belang van goed CV-ketel onderhoud.

Uw CV-ketel staat dag en nacht aan. Op het moment dat u de kraan aanzet om te douchen, zal de ketel water opwarmen. In de zomer wordt de ketel voornamelijk gebruikt voor het opwarmen van tapwater. In de winter zorgt de ketel ervoor dat het lekker warm is in huis. Warmte en warm water is een levensbehoefte. Het zou daarom erg vervelend zijn dat u na een dag hard werken thuiskomt en het erg koud en kil is in huis omdat de CV-ketel in storing staat.

Maar dat is niet het enige: Door goed CV-ketel onderhoud en de controle van het rookgasafvoerkanaal, bent u ervan verzekerd dat de kans op koolmonoxide in uw woning nihil is. Koolmonoxide is een giftig gas en is geur-,kleur- en smaakloos. Het wordt daarom ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het komt zelfs voor dat men overlijdt aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Onderhoud aan de CV-ketel is dus van levensbelang.

Uw CV-ketel heeft onderhoud nodig, net als een auto is het verstandig om eens per jaar aan de CV-ketel onderhoud te laten uitvoeren. De CV-ketel draait namelijk het hele jaar door. In de winter verwarmt hij de woning en op het moment dat u de kraan open draait zal er warm water stromen naar de kraan.


Vanaf januari 2021 kunt u bij Jansen Kootwijkerbroek kiezen voor een onderhoudscontract voor uw cv-ketel of geiser.

Het onderhoudscontract voor uw cv-ketel/geiser houdt in dat uw cv-ketel/geiser één keer in de twaalf maanden een onderhoudsbeurt krijgt. U wordt aan de onderhoudsbeurt van uw cv-ketel/geiser herinnerd. Dat is toch ideaal!? Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op!

cv-ketel onderhoud